Få et studiejob ved siden af studiet

DATE: 17th juni 2020

AUTHOR: nicklas

Et studie er krævende, men man kan som regel sagtens få tid til at arbejde ved siden af. Der findes mange studierelevante jobs for dem, der læser en uddannelse, der er rettet mod teknologi. Det er meget forskelligt, hvilke jobs der er ledige, men man vil som regel altid kunne finde et som eksempelvis studenterprogrammør. IT-supporter er også en stilling, som studerende ofte varetager i forbindelse med et studiejob. Nogle studerende er også heldige at finde et job som en form for medhjælper eller assistent i virksomheder, der er langt fremme teknologisk set.

På universitetet er der også gode muligheder for at blive ansat som studenterinstruktor. Her vil man kunne undervise i forskellige fag, som man allerede selv har gennemført. Man kan udvælge sine favoritfag, og så gælder det ellers bare om at undervise studerende, der ikke er nær så langt på uddannelsen, som man selv er. Er man ikke hjemmevant i at undervise, så kan det selvfølgelig blive en udfordring – den skal man dog ikke lade sig skræmme af. Der forventes ikke det samme af en studerende, der underviser, som der gøres af en forelæser. Derfor kan man roligt kaste sig ud i det – for det kan bestemt også være givende.

Tjen gode penge på et studiejob

Det gode ved et studiejob er, at man får en god erfaring, som man kan bruge efterfølgende. Mange undersøgelser har vist, at dem, der varetager et studiejob, også har langt nemmere ved at finde et job efterfølgende. Den erfaring, man får på et studierelevant arbejde, kan man nemlig direkte videreføre til de jobs, man efterfølgende får. Det gode ved et studiejob er naturligvis også, at man kommer til at tjene penge. Der vil som regel være tale om en ret god løn, når man varetager et job, der har med teknologi at gøre. Er man interesseret i at programmere, så er der ofte endnu bedre muligheder for at tjene gode penge.

Man skal som regel regne med, at et studiejob skal varetages 2-3 dage om ugen. Det kan dog godt variere lidt. Det gennemsnitlige studiejob inden for teknologi vil som regel ligge på 10-20 timer om ugen. Ofte vil der dog også være en vis fleksibilitet i arbejdstiden.

Det gælder om at finde en god arbejdsplads, hvor man har det godt. De mest eftertragtede studiejobs befinder sig i Aarhus og København, men der er naturligvis også gode muligheder andre steder i landet. På Jobindex kan man finde de fleste stillinger, og kommer der et oplagt job, kan det være fordelagtigt enten at møde op på arbejdspladsen eller ringe op til arbejdsgiveren. Så kan man i hvert fald gøre et godt indtryk inden samtalen og forhåbentlig få jobbet.


Copyright 2024. NsThemes WordPress Theme.

blogostrap