Fremtidens fitness teknologi tendenser

DATE: 28th november 2020

AUTHOR: nicklas

Der er blevet vendt op og ned på fitness sektoren i løbet af det seneste år. Derfor er det interessant at kaste et blik på fremtidens fitness teknologi tendenser. Her er der især fokus på high tech træningsoplevelser i hjemmets trygge rammer, og det kan du finde eksempler på nedenfor.

Smart træningsudstyr

Vi er blevet vant til at alt omkring os er blevet smart. Vi har smarte telefoner, fjernsyn og ure, og i fremtiden vil træningscentre også blive fyldt op med smart træningsudstyr.

I fremtiden vil folk kunne forbinde deres fit-tech gadgets med træningscentrets træningsbænk, løbebånd, spinning cykler og alt det andet i fitnesscentret. Denne tendens er tæt forbundet med wearables, som muligvis har været den største fitness trend i løbet af de seneste år.

Smart træningsudstyr handler om meget mere end at kunne følge vores ydeevne. Det smarte træningsudstyr vil også hjælpe med at gøre træningen nemmere, hvilket giver en større del af befolkningen mulighed for at komme i gang med fitness. Størstedelen af fremtidens smarte træningsudstyr kommer med LED-skærme til bedre vejledning samt mulighed for at se fx YouTube, mens du træner.

Fitness spejle til cardio træning

Du kan allerede købe fitness spejle, som giver mulighed for at live streame træningssessioner i høj kvalitet. Det er noget at det tætteste at folk kan komme på at have en personlig træner derhjemme, uden fysisk at have en personlig træner.

Fitness spejlet er et futuristisk produkt, som nærmest giver dig mulighed for at konkurrere med dig selv. Du kan forbinde dit smart ur med den integrerede bluetooth og tracke data som fx puls, træningstid, fremskridt uge efter uge, forbrændte kalorier osv. Du får endda point, når du overgår dig selv, og det er en glimrende metode til at forblive motiveret med træningen.

Disse fitness spejle er det helt nye skrig inden for wellness sektoren, og derfor ligger de også i den dyre ende af prisklassen. Indtil videre skal du af med mindst 10.000 kroner for at erhverve et fitness spejl, men måske sparer du penge andre steder som fx træningscentret og/eller en personlig træner. I takt med at disse fitness spejle bliver mere udbredte i fremtiden, vil de sikkert også komme til en endnu bedre pris.

Droner giver et overblik på 360 grader

Droner bliver allerede brugt til en del træningsprogrammer udenfor. Professionelle løbere, svømmere og andre sportsudøvere bruger droner til at designe det ideelle fitness program baseret på blandt andet vejrforhold og anbefalinger.

Droner bliver også brugt til at filme træningsprogrammer og sportsudøvernes ydeevne til at danne et overblik på 360 grader med video. Men en drone kan meget mere end at optage HD-video.

I fremtiden vil vi opleve flere og flere tilfælde, hvor droner bliver brugt til at live streame til personlige trænere og folks coache. På grund af hvordan verden ser ud nu til dags, træner de fleste personer hjemmefra, og det vil mange blive ved med i fremtiden.

Det er nemt at træne hjemmefra, mens man følger enten optaget video eller live streaming med en fitness træner. Den største udfordring ved ikke at være i det samme fysiske rum som træneren, er den øgede risiko for skader. I træningscentret kan instruktøren komme helt tæt på, og takket været droner, vil fremtidens instruktører bedre kunne guide klassens deltagere.

Faktisk kan droner også reagerer baseret på puls og andre træningsparametre, og det giver mulighed for en mere avanceret fitness session i fremtiden.


Copyright 2023. NsThemes WordPress Theme.

blogostrap