Internettets teknologi giver dig adgang til alt

DATE: 3rd september 2022

AUTHOR: nicklas

Vi er stadig flere, der har prøvet det: At handle på nettet. Ikke mindst de seneste år er nethandelen eksploderet, og vi køber i dag alt på nettet. Hvad enten vi skal have en frakke, et par nye gummisko, en vaskemaskine eller lækker sæbe til badeværelset – ja så har teknologien bag internettet givet os adgang til det hele. Få klik og vi finder en ny lækker frakke eller nye sneakers.

De færreste af os forstår teknikken bag internettet, men vi har alle forstået, at vi i den grad ville være på den, hvis internettet pludselig ikke virkede, og vi i stedet måtte gå tilbage til tidligere måder at kommunikere på, handle og dele viden på. Ja, virkeligheden er, at det reelt ikke ville kunne lade sig gøre.

Det digitale Danmark

Det skyldes blandt andet, at vi her i Danmark har lagt hele samfundet an på at være drevet digitalt. Vores kommunikation med det offentlige foregår via vores elektroniske postkasser, og vi skal selv udføre en masse opgaver via internettets teknologi, som vi før fik løst ved at møde op på rådhuset eller ved at ringe eller skrive til den relevante sagsbehandler.

Danmark har taget et stort digitalt skridt, og det er blandt andet med til, at også handelen via nettet accelererer, for vi er blevet vant til at være digitale i alle sammenhænge.

Svært for ikke it-vante

Internettets teknologi giver os således adgang til alt, men virkeligheden er også, at nogle er blevet koblet af i den voldsomme digitalisering af samfundet. Der diskuteres blandt andet i øjeblikket, om vi er gået for hårdt frem i forbindelse med ændringen fra NemID til MitID. Mange, som ikke er ‘digitalt indfødte’ har svært ved at få tingene til at fungere, og mange ender med at bede om at blive fritaget for det digitale samarbejde med blandt andet det offentlige.

Når det er sagt, så er der ingen tvivl om, at fordelene ved internetteknologien er enorme, og vi har adgang til alt via denne fantastiske teknologi. Og fremover vil vi kun komme til yderligere at bruge internettet til alle mulige funktioner.


Copyright 2024. NsThemes WordPress Theme.

blogostrap